SPLATTERKERAMIK
img

Splatter keramik serien er prduceret af Fasano for NØRR & LEO STUDIO, og er en del af vores faste sortiment. 

 

Vores dygtige keramiker, Nicola Fasano, former og farver keramikken i hånden, hvorfor hver enkelt produkt er håndlavet og med et helt unikt mønster. Splatten og farven differentierer derfor fra hvert produkt. 

 

Teknikken og håndværket til at skabe dette smukke keramik er gået fra generation til generation siden 1623, hvor de har udviklet og raffineret flere design, farver og mønstre. 

img

På besøg hos vores dygtige keramiker, Fasano, i Puglia i Syditalien.
Deres lille værksted i Puglia emmer af krativitet og autencitet, hvilket ligeledes kommer til udtryk i keramikken. 

Vores rejse med NØRR & LEO STUDIO startede med netop denne splatter keramik.

img

"Vi fandt keramikken på en rejse til Italien for tre år siden, og faldt for arbejdsprocesserne og selvfølgelig også slutproduktet. Vi fik sat en produktion i gang og efter tre måneders arbejde fik vi det færdige produkt.
Vi elsker håndværket og de forskelligheder, der er ved keramikken hver gang.

 

Selve historien der er fra stedet, hvor keramikken bliver lavet, går helt tilbage til 1600-tallet, og vi synes det er utrolig spændende, at en familievirksomhed på den måde kan gå videre gennem generationer og hele tiden være med til at redefinere interiør og hvordan vi lever med vores bolig"

 

Mette Nørregaard, co-founder og kreativ dirketør for NØRR & LEO STUDIO 

img
img

Fremstillingsmetoden er forblevet, hvad den en gang var: leret går fra hånd til hånd. 

 

Først bliver leret forberedt, derefter gives det videre, hvor stil og form tilføjes, inden det får første brænding i ovnen. Derefter dryppes leret i glasuren og gives videre til maleren, der påfører det sidste touch før den anden afbrænding. 

 

img
img
img

Enkelte billeder er lånt af Fasano CNF